dinsdag 25 juli 2017

Sweet dresses!

Een tijdje terug kwam ik via Pinterest een patroon van een racerback-dress tegen. Een gratis patroon! Ik vond het een leuk zomers modelletje. En bedacht dat ik nog een mooie tricot met pauwenveren had liggen. En aangezien ik er toen al een andere matchende tricot bij had gekocht voor evt. boordjes, vond ik dat de ideale stoffencombinatie voor dit patroon.

Het is een heel eenvoudig model, dus nadat het patroon getekend en geknipt was zat het in ong. anderhalf uur in elkaar! Het is een heerlijk comfortabel zomerjurkje geworden.

Ivm regenachtig weer deden we de fotosessie maar eens binnen op Lisannes kamertje.Van het stofje dat ik had gekocht voor de boordjes had ik dom genoeg ook een metertje meegenomen... Wat natuurlijk wel erg veel is voor een paar boordjes! Maar toen ik zo met dat stofje in mijn handen zat, zag ik daar ook wel een leuk jurkje is. Het (wederom gratis) patroon van de Lena-dress had ik al een tijdje uitgeprint klaarliggen, maar nog niets mee gemaakt. En nu zag ik in dit stofje wel een leuke Lena-dress. Een nog makkelijker modelletje, want volgens mij zat het jurkje binnen een uurtje in elkaar! En het is kennelijk een heel fijn jurkje, want Lisanne heeft hem bijna elke dag aan sinds hij af is!

Bij de Lena-dress heb ik aan de rugzijde van het halsboord een klein bandje meegestikt. Onder dat bandje heb ik ook weer een maatlabeltje erin gezet. Op deze manier is ook de binnenkant weer wat netter afgewerkt. 
(Het maatlabeltje is gerecycled uit een afgedankt kledingstuk. Als kledingstukken te versleten zijn om nog door te geven, dan kijk ik ze eerst na op nog herbruikbare materialen, zoals maatlabeltjes, applicaties, knoopjes en ritsen.)Bij de Racerback-dress had ik er niet aan gedacht om de binnenkant af te werken. Wel leuk om op deze foto's het verschil te zien! Met het dragen zie je geen verschil. Maar die zichtbare afgelockte randen, wanneer de kleding bijv. opgevouwen in de kast ligt, storen me toch altijd wel wat. En met ong. 10 minuten extra werk ziet het er een stuk netter uit!

Stoffen: Megan Blue Fabrics

Geen opmerkingen:

Een reactie posten