zaterdag 8 juli 2017

Blogtoer Lucyjurk

Iris van het blog Oekeboeleke heeft onlangs een aantal nieuwe maten toegevoegd aan het gratis patroon van de Lucyjurk die ze onlangs lanceerde. Ter gelegenheid van deze uitbreiding organiseert ze een blogtoer. En ik vind het erg leuk dat ik daaraan ook mocht meedoen! De Lucyjurk is een mooi basismodel jurk waarmee je zelf ook nog naar hartenlust kunt variĆ«ren. Dat zijn patronen waar ik van hou! 

Ongeveer tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe maten, kwam ook de nieuwe collectie stoffen van See you at six uit. Daarin zag ik een goede match! En in mijn hoofd vormde zich al een beeld van een mooi klassiek model kinderjurk. En speciaal hiervoor bestelde ik een metertje van de koperkleurige katoenen grid. 

Ik besloot, net als Iris deed bij deze jurk, de knopenlijst te verplaatsen naar de achterzijde van de jurk. Omdat je dan niet meer uitkomt met het kraagje van het patroon tekende ik er een Peter Pan kraagje bij. Verder wilde ik een wat wijdere jurk, en gebruikte hiervoor de hele stofbreedte. In plaats van plooien rimpelde ik de rok aan het lijfje. En tot slot voegde ik nog zakken toe, om het klassieke een klein beetje te doorbreken.

Al met al dus wel wat 'hacks' op het originele patroon. Maar het jurkje is wel precies geworden wat ik ervan gehoopt had! Het lijfje en de mouwen heb ik volledig in dubbele stof uitgevoerd, omdat het erg dunne katoen is. Bij de voeringdelen gebruikte ik de effen kant van de stof.Even testen of het jurkje 'zwier' heeft... goedgekeurd!
Er stond ook best wat wind toen we de foto's maakten. Dus algauw klaagde Lisanne dat ze het koud kreeg. Toen mocht ze nog even mama's vestje erbij aan. Ik zie een leuke match... Dus maar eens op zoek naar zo'n kleur vestje in haar maat, dan kan ze het jurkje tot in de herfst doordragen!Behalve dat ik heel blij ben met het resultaat, was ik ook zeer content over het patroon en de werkbeschrijving. Er zullen zeker nog wel meer Lucyjurken volgen hier op deze blog!

Kijk ook eens hieronder bij de blogs van andere mama's die ook zeer mooie versie's van de Lucyjurk maakten!


Vrijdag 7 juli
Bel'etoile Mijn leven met 4 heldenZowiezo Handmade  C'est Saar!! ♥ Jurkjesmama

Zaterdag 8 Juli


Maandag 10 juli

5 opmerkingen:

 1. Ooh! Nog een fan van de CU@6 collectie in combinatie met de Lucy jurk :-). Inderdaad behoorlijk wat hacks, maar wel leuk resultaat! Vraagje: waar haalde je het labeltje met de maat er op? Lijkt me wel handig, want nu heb ik hier een boel jurkjes hangen waarvan ik niet meer weet welk maatje dat was :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel!
  De maatlabels bestelde ik bij mamarieke.nl
  H.gr. Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo een mooike! En die maatlabels moeten echt wel handig zijn! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige klassieke jurk. Ik ga je volgen (vergat ik elke keer) maar na jouw reaktie op mijn blog, dacht ik eerst even doen, want je maakt mooie dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie jurk! Ik ga ook nog zwichten voor precies dat See you at six-stofje, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen